Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
1709, 2023

Prenuptial agreement

september 17th, 2023|0 Reacties

Te koop voor € 500,00. Zelfportret ‘Prenuptial agreement’ 2009, afm. 60×90 cm, Lambda colorprint/Lumabond/Acrylic glass mét helaas een paar kapotte pixels, bijna niet te zien. Vandaar de belachelijk lage prijs ((Kostprijs ca. € 255,–). Ooit deelnemer bij KlimaatExpo ’22
Ook met deze aankoop steun je Silent Scream Afhalen/bezorgen in overleg. Stuur een pb of mail bij interesse: hvangasteren@ziggo.nl
Zo te zien krijg je twee voor de prijs van één!
(Trouwsluier van mijn moeder, onderbroek van mijn vader en de zweep heeft mijn vader ooit op straat gevonden.)

 

1409, 2023

Top 11 Famous Female Nude Photographers

september 14th, 2023|0 Reacties

Volgens PhotoWhoa behoor ik tot de top 11 ‘Famous Female Nude Photographers’ (mij hoor je niet protesteren) samen met:
 
1. Annie Leibovitz
2. Nan Goldin
3. Sally Mann
4. Lalla Essaydi
5. Lilith / HJIMvanGasteren
6. Lauren Naylor
7. Bettina Rheims
8. Gracie Hagen
9. Mona Kuhn
10. Denisse Ariana Pérez
11. Cindy Sherman
 
 

909, 2023

Crunchy nut

september 9th, 2023|0 Reacties

Vanochtend flink gescrubd en mijn oude huid afgeworpen.


For extra support click the button below

2508, 2023

Ondersteboven

augustus 25th, 2023|0 Reacties

MarianneKimmel.nl schreef als volgt (en plaatste deze door haar gemaakte foto’s erbij):
OPNAMES VOOR SILENT SCREAM
Afgelopen woensdag voerden Henriette van Gasteren en ik een lang en intensief gesprek over seksueel misbruik voor haar project Silent Scream. Aanleiding was mijn boek ‘ondersteboven’, waarin ik ook de dader heb beschreven. En zij was geinteresseerd in alle informatie die ik daarvoor in mijn vooronderzoek had verzameld.
Silent Scream vraagt aandacht voor en stimuleert het gesprek over seksueel misbruik door zowel in beeld als woord slachtoffers en daders te portretteren. Maar het blijkt me name lastig om in contact te komen met daders, vandaar dat ze mijn opgedane kennis wilde gebruiken.
Er werden mooie vragen besproken, zoals:
Wanneer is iets pedofilie pedofilie (vijftien jaar wel, zestien jaar niet?)?
Bestaat pedofilie wel als het in andere landen normaal is?
Er zijn ook mensen die in hun jeugd seks hadden met een volwassene en daar geen last van hebben. Wat zegt dat dan?
Wat drijft daders bij het misbruiken van kinderen?
Hoe groot is de kans op herhaling nadat ze hun straf hebben uitgezeten?
Zijn daders zich bewust van wat ze doen?
Hoe praten daders voor zichzelf goed dat was ze doen oke is?
Het was een mooi gesprek. Of en in welke vorm de beelden worden gebruikt, is nog niet bekend. Maar dat de informatie uit het gesprek een weg gaat vinden binnen Silent Scream is wel zeker.
1908, 2023

Lilith versus HJIM

augustus 19th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan Silent Scream mijn fotoproject over seksueel misbruik. Dit zelfportret ‘The expression matches the emotion’ uit 2008 werd indertijd afgedrukt op Cibachrome*. Uniek materiaal, geliefd bij fotoverzamelaars. Het werd door zeer bekende fotografen gebruikt. Buitenmaat 20,5×30,5 cm, gesigneerd Lilith / HJIM.
Prijs inc. verzending binnen Nederland: € 225,00. Je ontvangt een set van zeven stuks postkaarten erbij. Mail bij belangstelling: hvangasteren@ziggo.nl
Tegenwoordig zie ik dit zelfportret als Lilith versus HJIM, maar eigenlijk weet ik niet wie wie is.

(*A high quality colour print made from a colour transparency enlarged directly onto reversal colour paper. The paper is unique in that dyes are incorporated into the emulsion on the paper instead of being formed chemically. This gives exceptional colour image brilliance. The paper is exposed to a transparency and the colours are recorded by complementary layers in the paper. A dye destruction print made in this way is more permanent than a chromogenic print.) 

Klik voor een financiële bijdrage naar keuze op onderstaande donatebutton

 
 

 

1508, 2023

Hoogste bieder

augustus 15th, 2023|0 Reacties

‘Vandaag ga ik deze verkopen,’ zeg ik.
‘Daar kun je veel voor vragen, want dit is waarmee het allemaal begon.’
‘Dat weet ik. Vandaar dat ik haar ga verkopen aan de hoogste bieder. En als het bod niet hoog genoeg is, dan houd ik haar zelf.’
Mijn eerste zelfportret met ‘echte camera’, titel ‘Tubbing’, gemaakt in 2006, afgedrukt in 2007, afm. 15×23 cm, gesigneerd.
Met aankoop van deze vintageprint geef je bovendien een financiële impuls aan Silent Scream mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Geen startbedrag. Laat bij interesse weten hoeveel die jou waard is en breng een bod uit via pb of mail info@hjimvangasteren.eu

Een vrijwillige financiële bijdrage kan eventueel via de donatebutton hieronder

 

1408, 2023

Stiekeme huisvrouw

augustus 14th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan Silent Scream mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Prijs inc. verzending binnen Nederland: € 85,00. Je ontvangt een gratis set (7 stuks) postkaarten erbij.
Zelfportret uit de serie ‘Domestic Goddess’, waarin ik spot met de traditionele huisvrouw, die ik stiekem zelf ben. Nou ja, stiekem 😉
Eigenlijk wil ik al sinds 2005 een kookboek maken. Dat gaat ooit gebeuren! Wie weet verschijnt deze foto bij een pittig recept voor ‘Mice balls’ (beware: not for p*ssies!).
Fine art print gemaakt in 2009 en afgedrukt in 2011, buitenmaat 15×13 cm, gesigneerd.
Mail bij belangstelling: info@hjimvangasteren.eu 
 
 
Klik voor een financiële bijdrage naar keuze op onderstaande donatebutton

 
 
1108, 2023

‘Ik help je, ook van daarginds’

augustus 11th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan Silent Scream, mijn fotoproject over seksueel misbruik. Zelfportret uit de serie ‘I could’ve had religion’, titel ‘The prodigal daughter’. Fine art print gemaakt en afgedrukt in 2010. Afm. 12,5×17,5 cm, gesigneerd. Prijs inc. verzending binnen Nederland: € 200,00.Je ontvangt een setje postkaarten uit de serie erbij.
Mijn vader droeg dit zelfportret van ons samen in zijn binnenzak. Als mensen hem erop aanspraken, – want oh oh oh, wat schandalig – haalde hij deze tevoorschijn samen met een Bijbelse prent van de verloren zoon. Hij legde dan uit wat deze foto voor hem betekende. Waarschijnlijk heb ik van hem het ‘dialoog-gen’ geërfd, want met mijn werk probeer ik het gesprek op gang te brengen en anderen een stem te geven.
Misschien lijkt de prijs van deze foto hoog, maar voor mij is die onbetaalbaar. Het voelt zelfs een beetje raar om dit zelfportret op deze manier te verkopen. Ik weet echter dat mijn vader ‘Silent Scream’ een warm hart zou toedragen en dat hij hierachter staat. Voor hij overleed zei hij dat hij me van daarginds zou blijven helpen.
Mail bij belangstelling: info@hjimvangasteren.eu 
 
 
Klik voor een financiële bijdrage op onderstaande donatebutton
 
 
1008, 2023

Loop deze vintageprint niet mis!

augustus 10th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan ‘Silent Scream’, mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Zelfportret uit de serie ‘The Prince and I’. Fine art print gemaakt en afgedrukt in 2007, op Kodak Metal dat een erg fijne uitstraling (glans) heeft en tegenwoordig amper meer wordt gebruikt. Afm. 30×20 cm, gesigneerd.

Prijs inc. verzending binnen Nederland: € 200,00.
Mail bij belangstelling: info@hjimvangasteren.eu 
 
Klik voor een financiële bijdrage op onderstaande donatebutton

908, 2023

Vintage print: Magdalena Carmen Frida

augustus 9th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan ‘Silent Scream’, mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Zelfportret ‘Magdalena Carmen Frida’ 2009, buitenmaat 27×18 cm, fine art print, afgedrukt en gesigneerd (met de naam ‘Lilith’) in 2012 op Hahnemühle photo rag, het papier dat, zoals men zegt, vervaardigd is uit lompen en daardoor een geweldige stofuitdrukking heeft. Soms vinden mensen een foto mooi, omdat die op een schilderij lijkt. Doorgaans vind ik dat een non-argument, want een foto is een foto en hoeft niet op een schilderij te lijken om mooi gevonden te kunnen worden. Nu zeg ik: ‘Als je een foto wilt die op een schilderij lijkt, kopen!’ Dat ligt dus in dit geval aan het papier.
Prijs: 200 euro inc. verzending binnen Nederland. (Normale verkoopprijs 350 euro.)

Wil je mijn project/mij financieel steunen zonder aankoop? Druk dan op onderstaande donatebutton voor mogelijkheden.

808, 2023

Soep voor Ruud: vintageprints uit privé collectie te koop

augustus 8th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan ‘Silent Scream’, mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Drie zelfportretten die ik tezamen noem ‘Soep voor Ruud’. Als serie of als losse exemplaren te koop. Prijs inc. verzending binnen Nederland.
Per stuk: 65 euro. Als serie van drie stuks: 175 euro.
Ruud Linssen was een goede vriend van me. We bleven aan elkaar ‘plakken’ nadat hij me had geïnterviewd voor De Buun. Hij wilde me graag helpen met mijn werk, dus op een dag kwam hij met het idee om zelfportretten met soep te maken voor een restaurant van naam en faam. Ik ging meteen aan de slag. Daarna bleek dat het restaurant zich niet met me wilde verbinden vanwege mijn reputatie. Ik ga er vanuit dat ze bedoelden dat ze bang waren voor concurrentie, want ik ben ontzettend goed in soepbereiding en -verwerking zoals je ziet. 😉
Ruud is inmiddels overleden. Ik mis hem en ook onze meningsverschillen.
Afm. 17,5 x 12 cm, gesigneerd. Fine art prints opgeplakt op Forex (daardoor kunnen ze zó in een lijstje, ze gaan niet zakken). Ze zijn een aanwinst voor elke keuken. Het recept voor de gebruikte tomatensoep krijg je er gratis bij (werd ooit gepubliceerd in Amsterdam XXXL )
Titels: Pot-shot, Soup en The wasteful housewife. Jaar: 2011.
Mail bij belangstelling: hvangasteren@ziggo.nl of stuur me een pb.

Wil je mijn project/mij financieel steunen zonder aankoop? Druk dan op onderstaande donatebutton voor mogelijkheden.

 

 

708, 2023

Vintageprints te koop: uit mijn privé collectie

augustus 7th, 2023|0 Reacties

Te koop! Vintageprints. Uit mijn privé collectie. Met elke aankoop geef je bovendien een financiële impuls aan ‘Silent Scream’, mijn fotoproject over seksueel misbruik.
Zelfportret uit de serie ‘The Prince and I’. Gemaakt in 2007, fine art print uit 2008, afgedrukt op Kodak Metal dat een erg fijne uitstraling (glans) heeft en tegenwoordig amper meer wordt gebruikt. Afm. 24×18 cm, gesigneerd.
Prijs inc. verzending binnen Nederland: € 135,00.
Mail bij belangstelling: info@hjimvangasteren.eu 
 
 

Klik voor een financiële bijdrage op onderstaande donatebutton

508, 2023

NH Radio – Vanmiddag 5 augustus

augustus 5th, 2023|0 Reacties

Aldus Jos Heeremans: Deze leuke vrouw is zaterdag 5 augustus om 17.00 uur te gast in Tekst & Uitleg bij NH Radio
Henriëtte van Gasteren is niet alleen een bijzondere fotografe, ze maakt ook andere vormen van multimediale kunst. En met haar project Silent Scream neemt ze het op voor slachtoffers van seksueel misbruik en is ze ook nieuwsgierig naar het verhaal van de daders. Zaterdag 5 augustus op de radio en ook nog te zien in Culture Club op NH Nieuws
Financiële steun is welkom. Klik op de donatebutton hieronder
408, 2023

NH Radio – Tekst & Uitleg

augustus 4th, 2023|2s Reacties

Aldus Jos Heeremans: Deze leuke vrouw is zaterdag 5 augustus om 17.00 uur te gast in Tekst & Uitleg bij NH Radio
Henriëtte van Gasteren is niet alleen een bijzondere fotografe, ze maakt ook andere vormen van multimediale kunst. En met haar project Silent Scream neemt ze het op voor slachtoffers van seksueel misbruik en is ze ook nieuwsgierig naar het verhaal van de daders. Zaterdag 5 augustus op de radio en ook nog te zien in Culture Club op NH Nieuws
Financiële steun is welkom. Klik op onderstaande donatebutton

Ga naar de bovenkant