Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
2307, 2021

Grote en kleine verhalen

juli 23rd, 2021|1 Reactie

In mijn zelfportretten zitten vaak grote en kleine verhalen. Over de betekenis, maar ook over de totstandkoming. Dit zelfportret laat mijn versie van de Bijbelse vrouw Rachab zien. Ze wordt als hoer geïntroduceerd. Sommigen noemen haar herbergierster. Om duidelijker te maken dat ze een hoer is, heb ik voor deze foto condooms geleend bij de plaatselijke drogist. Ik mocht ze ná gebruik retourneren. Ik vermoed dat niet iedereen die mogelijkheid wordt geboden. Dank Truus Koopmans. Jij zei dat Rachab gewoon een hardwerkende, zelfstandige vrouw moet zijn geweest.
Net als jij en ik.
 
 
Het boek ‘Over hoeren & madonna’s kun je bij mij bestellen voor 15,00 exclusief verzending (€ 7,50 binnen Nederland). Je ontvangt er een gratis set postkaarten van Bijbelse vrouwen bij. 
Preview, klik hier: Over hoeren & madonna’s

2006, 2021

Liefdedag

juni 20th, 2021|0 Reacties

Vaderdag, moederdag – Het zou zo simpel kunnen zijn, maar ik vind het ingewikkeld.
Vaders die ook moeders (moeten) zijn en vice versa. Kinderen die geen vader/moeder meer hebben, door ziekte, overlijden of doordat degene de benen heeft genomen. Mensen die graag ouders zouden willen zijn, maar die dat geluk niet werd gegund. Non-binaire mensen, waarvoor een speciale dag in het leven geroepen zou kunnen worden. Enzovoorts. Vaderdag en moederdag is niet voor iedereen een feest.
We kunnen elke dag de liefde vieren. Liefde voor en van degenen die onvoorwaardelijk van ons houden. Elke dag liefdedag.
(Zelfportretten: Smooth operator.)
 

1506, 2021

Voor schrijvende vaders (e.a.)

juni 15th, 2021|0 Reacties

Cadeau voor schrijvende vaders voor vaderdag: notitieblok A5-formaat met leeslint (!) € 35,00 inc verzending binnen Nederland. Eentje voor erotische verhalen, eentje voor echte sterke Hollandse verhalen en eentje om wederwaardigheden van het kunstenaarsleven in te noteren. (Enne… deze notitieblokken zijn echt niet exclusief beschikbaar voor vaders.) Informeer via mail: info@hjimvangasteren.eu

404, 2021

‘Vader…

april 4th, 2021|2s Reacties

‘Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen’
Fijne paasdagen gewenst!
 
 
104, 2021

Fine Art

april 1st, 2021|Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , |0 Reacties

Een zelfportret uit mijn serie ‘Lonesome Hotel’ werd genomineerd in de categorie ‘Fine Art’ bij de International Color Awards. Deze foto staat in mijn boek HJIM-Greatest Hits, dat je bij mij kunt bestellen voor 55,00 euro minus 5,00 verzendkosten. Deze kosten schenk ik je, omdat het vandaag 1 april is. Mail bij interesse: info@hjimvangasteren.eu
Series: Lonesome Hotel

3103, 2021

Geen grap

maart 31st, 2021|1 Reactie

Vijfentwintig jaar geleden, 1 april 1996, ben ik bijna dood gegaan. Het was en is geen grap. Op het zelfportret ‘Undertaker’ uit mijn serie ‘Bit player’ uitvaartverzorger Peter Smets bij de auto, waarin mijn vader vorig jaar werd vervoerd naar kerk en kerkhof. Peter verzorgde zijn uitvaart. Toen ik hem in 2015 benaderde om samen een foto te maken, had ik geen idee hoe hij daarover zou denken. Ik vreesde dat hij ‘nee’ zou zeggen. Integendeel, hij zei ‘ja’. Ook toen ik vroeg of hij een beetje als een goochelaar wilde poseren. Ik ben trots op onze foto. Bovendien ben ik hem dankbaar. Niemand anders had de uitvaart van mijn vader beter kunnen verzorgen dan hij. Deze foto staat in mijn boek HJIM-Greatest Hits, dat voor € 55,00 euro bij mij te koop is. Om het leven -mijn leven in dit geval- te vieren, schenk ik je de verzendkosten van € 5,00 vandaag. Dus voor € 50,00 stuur ik je met veel plezier mijn boek (binnen Nederland). Mail bij interesse naar info@hjimvangasteren.eu
Preview hier: HJIM-Greatest Hits

1003, 2021

Geen match

maart 10th, 2021|0 Reacties

‘Geen match voor de winkel’ liet een fotomuseum in Amsterdam mij op 9 april 2019 weten. Het ging over mijn boek ‘A house is not a home’.

Gelukkig! Ik ben bijna door de hele editie van ruim zevenhonderdvijftig stuks heen en kan liefhebbers van mijn werk nog slechts een paar exemplaren te koop aanbieden. Omdat het elke dag vrouwendag hoort te zijn, geef ik vandaag ook korting. De gesigneerde versie voor € 50,00 (i.p.v. € 55,00) inclusief verzending binnen Nederland of de speciale editie gesigneerd, genummerd plus gesigneerd zelfportret (fine art print, afm. 20×30 cm) voor € 150,00 (i.p.v. € 165,00) inclusief verzending binnen Nederland. Honderdnegenzestig van de honderdvijfenzeventig speciale edities werden reeds verkocht. 

Preview hier: A house is not a home

803, 2021

Internationale Vrouwendag

maart 8th, 2021|0 Reacties

Koop op Internationale Vrouwendag mijn boek HJIM-Greatest Hits met korting. HET fotoboek (met korte teksten) dat volledig is gespeend van The Male Gaze. Ik vertel mijn verhalen in een door mannen gedomineerde wereld zonder iemand te willen behagen. HET fotoboek waarover een mannelijke recensent schreef het niet te kunnen recenseren, omdat -ik citeer- ‘hij er geen voeling mee heeft’. Dat kan in mijn beleving betekenen dat hij niet kan plaatsen wat hij ziet, als mannelijke recensent in deze maatschappij waarin foto’s en films helaas meestal nog steeds worden gecreëerd vanuit The Male Gaze oftewel vanuit mannelijk oogpunt. 

Steun mij als vrouwelijke kunstenaar op deze Internationale Vrouwendag door aankoop van mijn meest persoonlijke boek voor €50,– De verzendkosten van €5,00 schenk ik je plus een set postkaarten. 

Klik op de foto van de cover voor een preview. Mail bij interesse info@hjimvangasteren.eu

172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld (zelfportretten) en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven. Vormgeving: Edwin Smet
Tweetalig (Nederlands / Engels) ISBN 9789081971430

2002, 2021

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

februari 20th, 2021|0 Reacties

Ik las dat er mensen zijn die geld overhouden door COVID-19. Iedereen weet dat er mensen zijn die nu amper of geen geld kunnen verdienen, denk aan contactberoepen, kunstenaars, muzikanten, noem maar op. Ik behoor tot de tweede groep. Geen expo’s, geen boekpresentaties, veel beperkingen waardoor ik minder vrijheid heb te fotograferen, geen financiële steun…
Ik hoop van harte dat mensen uit de eerste en tweede groep elkaar tegenkomen (eventueel online) en iets voor elkaar kunnen betekenen.
Dit is mijn e-mail: info@hjimvangasteren.eu
Mijn werk is te koop.
Zelfportret uit de serie ‘Body double’, titel: ‘In between shifts’
 
1201, 2021

Schoonmama

januari 12th, 2021|0 Reacties

Lieve schoonmama is zondag van ons heengegaan. Na een leven van ruim 97 jaar, met alles erop en eraan, beslisten Covid-19 en ouderdom samen dat het haar tijd was. 
Vanaf dag één werd ik door haar als kind, als dochter, verwelkomd. Enige voorwaarde: dat ik goed voor haar zoon zou zorgen. Alleen dan mocht ik hem ‘hebben’. In de wetenschap dat moederliefde nauwelijks valt te evenaren, beloofde ik vanuit het diepst van mijn hart dat ik in haar geest voor hem zou zorgen. Zaterdagavond heb ik die belofte herhaald door de kier van het kamerraam waarachter ze lag te slapen. Ik drukte buiten een kus op het koude glas. Dankjewel lieve mama, dat je me vaak verzekerde dat ik zo goed bij de familie pas en dat je mij jouw liefde, vertrouwen en jouw zoon schonk. 

812, 2020

Feestdagenaanbieding #1: gesigneerd zelfportret € 150,00

december 8th, 2020|0 Reacties

Gesigneerd zelfportret – fine art print – in witte houten lijst, afm. 15×15 cm, prijs € 150,00 inc verzending binnen Nederland.

Dit jaar geen kerst met familie/vrienden zoals we zijn gewend. Mijn familie en ik zitten in hetzelfde schuitje als de meesten van jullie. Mijn (oudste) dochter en schoonzoon kunnen niet overkomen uit het buitenland. De laatste keer dat ik haar zag, was bij de uitvaart van mijn vader op 1 juli 2020. Mijn schoonzoon heb ik het afgelopen jaar helemaal niet gezien.

Dit jaar herinnert de viering van de geboorte van Jezus me nog nadrukkelijker aan het moederschap. Het is logisch dat kinderen uitvliegen, ook al is dat soms heel ver weg. Vanaf de dag dat ik zwanger was van mijn oudste van drie kinderen, was ik me daarvan bewust. Vanaf het moment dat ik startte met mijn zelfportretfotografie kwam het moederschap aan bod. Nu, door alle coronatoestanden doet het moederschap, het gemis van mijn kinderen, zelfs pijn.

In aanloop naar dit vreemde kerstfeest bied ik een aantal zelfportretten te koop aan. Ze hebben stuk voor stuk met het ouderschap te maken. Omdat ik nu eenmaal vrouw en moeder ben én zelf op de foto sta, is het moederschap nadrukkelijker aanwezig dan het vaderschap. Zonder bijbedoeling. Alhoewel ik als alleenstaande ouder natuurlijk het moeder- alsook vaderschap op me heb genomen.

Kortom, vrouw of man, het maakt niet uit, mail bij interesse in aankoop van dit zelfportret of andere fine art prints naar info@hjimvangasteren.eu

 

2211, 2020

‘Mijn mecenas’

november 22nd, 2020|0 Reacties

Dank aan Mark van Dongen die ik in mijn gedachten soms ‘mecenas’ noem. Mijn bibliotheek voor zijn bibliotheek (foto van hangplek volgt).

  1. Met of zonder alcohol. De kurk zal knallen.
  2. Wat een feest.
  3. De onthullling.

  1. Het is een echte met handtekening en rugnummer.
  2. Mijn bibliotheek voor zijn bibliotheek onder het toeziend oog van ‘mijn bakker’.
  3. Wow… nu nog ophangen. 

 

2011, 2020

Goodiebag!

november 20th, 2020|0 Reacties

Goodiebag voor 150 euro!
Liefhebbers van mijn werk sturen me foto’s om te laten zien hoe blij ze zijn met hun aankopen. Omgekeerd maken ze mij ook telkens blij. Heb je belangstelling voor een boek, foto, goodiebag? Laat het me weten via mail info@hjimvangasteren.eu
De goodiebag van 150 euro inc verzending stel ik speciaal voor jou samen, om doublures te voorkomen.
Wie gaat zichzelf en mij verrassen vandaag?

1511, 2020

Verras jezelf of een ander: Goodiebag € 150,00

november 15th, 2020|0 Reacties

Ik geloof niet in Sinterklaas, niet in Zwarte Piet, niet in de Kerstman, ook niet in de Paashaas, maar wel in verrassingen (en in loyaliteit).

Grijp deze kans om jezelf of iemand anders te verrassen met een goodiebag, die ik speciaal voor jou ga samenstellen. Wat zal ik erin doen? Foto in een lijstje? CD? Kaarten? Bidprentje? Snijplank? Mok? Gepersonaliseerde postzegels? Boek? Daarover beslis ik pas als ik weet wie deze unieke goodiebag koopt voor € 150,– (inclusief verzending in Nederland), want sommigen van jullie hebben natuurlijk al het een en ander van mij in huis.
Vertrouw me, deze op maat gemaakte goodiebag wordt erg GOED.

Verras me en ik verras jou!

En… je steunt hiermee tevens een kunstenaar in barre corona-tijden.
Mail me: info@hjimvangasteren.eu

 

711, 2020

Te koop 85 euro: Skandal-Künstlerin

november 7th, 2020|0 Reacties

Te koop! 85 euro, ex verzending. Het zelfportret op de achtergrond kwam na afloop van de tentoonstelling terug uit het tot dusver enige naaktfotografiemuseum in Duitsland: MUSEUM aktfotoARTdresden im KUNSTKELLER (in Dresden). Afgedrukt op museumkwaliteit papier en opgeplakt, gesigneerd, afm. 53×45 cm. De foto kan zó in een lijst. Met veel liefde schrijf ik -indien gewenst- een persoonlijke boodschap op de achterkant. Reageer onder dit bericht of mail me: info@hjimvangasteren.eu

Op dit moment is het museum gesloten. Jammer, want er hangt werk van mij. Zelfs voor de derde keer. Wel telkens andere foto’s. Ooit werd ik n.a.v. mijn solo-expositie door de Duitse krant BILD ‘Skandal-Künstlerin’ genoemd, zie hier: Künstlerin stellt Nachtselfies zur Schau

#artistsupportpledge

 

 

311, 2020

Op een dag in 2005…

november 3rd, 2020|2s Reacties

In september 2005 maakte mijn 8-jarige dochter Krissi van Gasteren deze foto van mij. Ik had toen al ideeën voor een kookboek. Dat afstandsbedieningen voor camera’s bestonden, wist ik niet. Op dit moment heb ik nog steeds ideeën voor een kookboek, maar óók een afstandsbediening om zelfportretten mee te schieten als illustratie van de recepten. Mijn kinderen steunden me alle drie vanaf het begin bij alles wat ik deed en daarmee gaven ze me de vrijheid alles te doen wat ik wou. Dat is liefde.

 

Ga naar de bovenkant