Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
1907, 2024

Update: Postkaarten verzonden

juli 19th, 2024|0 Reacties

Vandaag heb ik de postkaarten ingepakt en verzonden naar degenen die hiervoor hadden gekozen als tegenprestatie bij de crowdfunding via Voor De Kunst. Laat me weten als je de kaarten binnenkort niet (heelhuids) hebt ontvangen. ✉️ Sponsoren die een boek of andere tegenprestaties hebben gekozen, ontvangen de kaarten samen met hun gekozen item. De deadline voor het boek nadert snel. Tot nu toe zijn al 80 teksten geschreven en bijna evenveel foto’s gemaakt. Over een week gaat de vormgever hiermee aan de slag. 📸✍️ Denk aan mij tijdens deze laatste loodjes! 💪 (En dan heb ik het nog niet eens gehad over de voorbereidingen voor de expositie die binnenkort gaat rondreizen. 🖼️)
1507, 2024

Zij verdienen Goud!

juli 15th, 2024|0 Reacties

📚✨ Aankondiging: Silent Scream ✨📚 In het najaar 2024 verschijnt het boek Silent Scream Dit is niet zomaar een boek; het is een getuigenis van ongelooflijke moed van degenen die hun stem hebben laten horen. Iedereen die in dit boek voorkomt, verdient minimaal goud voor de dappere prestatie om van seksueel misbruik te getuigen. Daarom zal de titel Silent Scream in schitterend goud op de cover worden gedrukt. 🌟 Laat je inspireren door verhalen van kracht, doorzettingsvermogen en moed. Deze verzameling getuigenissen zal je raken, motiveren en je laten zien dat echte helden overal om ons heen zijn. Deel dit bericht en laat de wereld zien dat ware moed altijd het podium verdient! Het boek kan bij voorinschrijving worden besteld via: hvangasteren@ziggo.nl of via info@silentscream.nl  🌟📚
807, 2024

Dringende oproep: Eindredacteur verhalen Silent Scream (seksueel misbruik)

juli 8th, 2024|Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |0 Reacties

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Met hart en ziel werk ik al jaren aan het project “Silent Scream”, een initiatief dat de vaak verborgen verhalen van geweld en trauma naar voren brengt. Door middel van foto’s en interviews portretteer ik mensen in heel Nederland en België, waarbij ik talloze kilometers afleg om deze waardevolle getuigenissen vast te leggen. Dit doe ik zonder enige financiële beloning, enkel gedreven door mijn passie en de overtuiging dat deze verhalen gehoord moeten worden.

Ik zoek nu dringend een eindredacteur die met dezelfde toewijding de authenticiteit van deze verhalen wil bewaken (nu nog ca. 50 verhalen, een deel is al gereed, deadline 31 juli). Idealiter werk je pro deo, maar een kleine bespreekbare financiële vergoeding is mogelijk. Jouw rol zal cruciaal zijn om de stem van de betrokkenen (plegers, slachtoffers, familieleden, deskundigen) zo puur en krachtig mogelijk naar buiten te brengen.

Ben jij die gepassioneerde eindredacteur die mij wil helpen? Neem dan alsjeblieft contact met mij op: hvangasteren@ziggo.nl

Writer – zelfportret

(Ik kan eventueel ook ‘betalen’ in de vorm van een zelfportret van museale kwaliteit, b.v. deze ‘Writer’.)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

607, 2024

BOK: Forever Young

juli 6th, 2024|0 Reacties

Vanaf morgen neem ik met twee zelfportretten deel aan de groepstentoonstelling Forever Young, georganiseerd door BOK in de Boterhal, Hoorn. Opening om 16.00 uur.

Faded Glory is een serie zelfportretten die de onvermijdelijke vergankelijkheid van het lichaam verkent, verweven met de symboliek van verwelkende bloemen en de broosheid van vriendschap. Deze serie ontstond uit een onverwachte bron van inspiratie: een boeket bloemen dat ik ontving van een vriendin. Terwijl ik de bloemen bewonderde, werd ik tegelijkertijd herinnerd aan de vluchtigheid van hun schoonheid en de vergankelijkheid van relaties.

In plaats van de gebruikelijke vreugde die bloemen met zich meebrengen, voelde ik een innerlijk conflict. De bloemen waren prachtig, maar ze symboliseerden voor mij ook de vergankelijkheid van alles wat mooi is, inclusief vriendschap. Wat ooit stralend en levendig was, werd nu een stille getuige van tijd en verval.

Op het moment dat het boeket volledig verwelkt was, besloot ik de eerste foto van de serie te maken. Dit verwelkte boeket werd een spiegel van mijn eigen innerlijke reflecties over het ouder worden, de vergankelijkheid van het lichaam en de fragiliteit van menselijke relaties.

In de serie Faded Glory probeer ik de kwetsbaarheid en de stille waardigheid van zowel de natuur als het menselijke bestaan en vriendschappen te vangen. De verwelkende bloemen in de beelden staan symbool voor de delicate schoonheid en de onvermijdelijke aftakeling van ons fysieke bestaan en de relaties die ons omringen. Elke foto is een zelfportret dat deze analogie belicht, waarbij de vergankelijkheid van de natuur een metafoor vormt voor de menselijke ervaring.

Elk portret in Faded Glory is een moment van zelfreflectie en een uitnodiging voor de kijker om na te denken over de eigen relatie met tijd, verandering en vergankelijkheid.

Impressie van de serie hier: Faded Glory

 

107, 2024

Grandioos resultaat crowdfundcampagne Silent Scream: 161%!

juli 1st, 2024|0 Reacties

Dank aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen.

Succesvol crowdfunden is hard werken. Het voelt alsof ik nu halverwege de marathon ben. Ik kan me de komende tijd volledig richten op afronding van de inhoud en vormgeving van het boek alsook de organisatie van de reizende expositie. De tweede helft van de marathon betekent nog veel werk. De deadline voor foto’s en interviews is juli.
Blijf me volgen om op de hoogte te blijven, zodat jullie weten wanneer het boek verschijnt en de tegenprestaties jullie kant opkomen. Jullie steun geeft me de kracht om deze belangrijke taak te volbrengen.
De crowdfundcampagne eindigt precies op de dag dat de nieuwe wet seksuele misdrijven in werking treedt. Hoe bijzonder is dat! Geen ‘nee’ betekent niet zomaar ‘ja’. Lees hier meer over de Nieuwe wet aanpak seksuele misdrijven. 

Nogmaals dank en heel veel liefs!


3006, 2024

Nog 14 uur

juni 30th, 2024|0 Reacties

Nog slechts 14 uur te gaan en dan kunnen we met z’n allen concluderen dat de crowdfundcampagne via voordekunst.nl voor de realisatie van het boek en de expositie Silent Scream een ongekend succes is geweest. Ik ben overweldigd door dankbaarheid en vind het moeilijk om mijn gevoelens in woorden uit te drukken.

Dank aan alle donateurs en iedereen die de link heeft gedeeld. Ook een speciaal woord van dank aan de mensen van voordekunst.nl die mij met raad en daad hebben bijgestaan en drie geweldige partners hebben binnengehaald: het VriendenLoterij Fonds, Provincie Limburg en Cultuurfonds Limburg.

Het zou fantastisch zijn als het totaalbedrag van € 23.973,00 op de valreep een rond getal wordt. Daarna kan ik me volledig wijden aan de laatste foto’s en interviews voor Silent Scream. Het wordt prachtig, dat verzeker ik je. Jullie onophoudelijke steun geeft me energie en inspiratie.

Hier is de link om het laatste duwtje in de rug te geven: Boek Silent Scream

Dank jullie wel! Tot gauw!

P.S. Zagen jullie het NOS journaal? Start bij 11:20 min. Omroep P&M maakte een prachtig verslag. Kijk hier: Kunstenares uit Reuver opent expositie over seksueel misbruik

Mijn dochter Krissi van Gasteren gaf haar tweede interview en deed dat erg goed. #trots

Foto: Peter-Paul Lücker

2806, 2024

Oproep aan alle Silent Scream supporters

juni 28th, 2024|0 Reacties

📢 Oproep aan alle Silent Scream supporters! 📢

De laatste twee dagen van de crowdfundcampagne zijn aangebroken.🏃‍♂️💨

Laten we samen een sprintje trekken om daarmee het oorspronkelijke doelbedrag van € 15.000,– grandioos te overschrijden. Jouw donatie is essentieel om het boek Silent Scream in een grote oplage het daglicht te laten zien. Maak van dit boek met ruim 60 foto’s en verhalen een oorverdovende schreeuw.

Crowdfunden is voor mij telkens een uitdaging en beschouw ik tevens als sport. Deze supergeslaagde campagne laat zien dat er behoefte is aan het boek Silent Scream. En… hoe cool is het dat doelen bereikt kunnen worden, hoe uitdagend ze ook lijken. Geloof in jezelf, dat doe ik ook. 🏅📚

Veel dank aan iedereen die al doneerde. Doe mee, doneer en/of deel de link Boek Silent Scream  🙏❤️

Het blijft spannend ook al is het doelbedrag al lang bereikt. Het geld wordt goed besteed zodat nóg meer stemmen worden gehoord.

 

2606, 2024

L1: Een foto op de plek van je verkrachting

juni 26th, 2024|0 Reacties

Een foto op de plek van je verkrachting: ‘Schaamte bij mezelf weghalen’. Het misbruik van haar dochter bracht haar ertoe; visueel kunstenaar Henriëtte van Gasteren uit Reuver maakte het project Silent Scream. Ze fotografeerde en interviewde slachtoffers en daders van seksueel geweld. Het resultaat is vastgelegd op een website, in een boek en op een expositie. Een klein deel van de foto’s werd woensdag openbaar gemaakt bij de opening van een mini-expositie op het politiebureau van Venlo. Door Robert Janssen

Klik op onderstaande afbeelding om naar het nieuwsitem door L1 (plus reportage) te gaan.

2606, 2024

De cijfers

juni 26th, 2024|0 Reacties

80 stukken Limburgse vlaai staan klaar bij politiebureau Venlo voor de gasten bij de opening van mini-expo Silent Scream, vandaag om 10.00 u.

En… tadaa… Het doelbedrag van de crowdfundcampage is royaal overschreden: 150%. Dank aan alle donateurs. Maar laat je vooral niet weerhouden het boek Silent Scream te bestellen via: Boek Silent Scream

Tot straks!

2406, 2024

Mini expo’s ingericht

juni 24th, 2024|Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |2s Reacties

Vandaag de mini-exposities ingericht in politiebureaus Venlo en Roermond. Met veel hulp van Diana van Lieshout, Guido en mijn partner in crime (?!!) sinds 2021 Lei Seuren. Hierbij een klein tipje van de sluier. Opening mini-expo Silent Scream woensdag 26 juni om 10.00 u politiebureau Venlo.

2306, 2024

Nog 10% tot de eindstreep

juni 23rd, 2024|0 Reacties

Help me de eindstreep halen: Nog 10% te gaan!

Vrienden en volgers,

We zijn zo dichtbij iets heel bijzonders! Dankzij jullie geweldige steun is al 140% van het doelbedrag van € 15.000 binnen. We hebben nog maar een week om die laatste 10% binnen te halen en dan is het nieuwe doel van € 22.500 bereikt. Dan kan het boek Silent Scream definitief het daglicht zien.

Nog maar € 1411!
Waarom is die extra 10% zo belangrijk voor mij? Het laten slagen van deze crowdfunding beschouw ik als een echte uitdaging én hiermee kan ik:

  • 1000 boeken laten drukken (i.p.v. 750): Ik wil de ongehoorde stemmen van ruim 60 mensen en de missie van Silent Scream met zoveel mogelijk mensen delen. Het boek is bovendien buitengewoon geschikt voor diverse opleidingen, denk hierbij aan politie, rechters, psychologen etc.
  • Vrijwilligers belonen: De fantastische vrijwilligers verdienen echt een financiële waardering voor al hun harde werk.
  • Een website bouwen: Met een professionele website kan Silent Scream na boekpublicatie worden voortgezet en worden telkens nieuwe stemmen gehoord.

Jouw donatie kan het verschil maken! Samen kunnen we deze laatste stap zetten en iets groots bereiken.
Steun me op voordekunst.nl en maak deel uit van dit geweldige avontuur!
Alvast heel erg bedankt voor je steun. En mocht je krap bij kas zitten dan kun je ook bijdragen door de link te delen. Dat wordt net zozeer gewaardeerd.

Veel dank, veel liefs,

Henriëtte

1906, 2024

juni 19th, 2024|0 Reacties

📣 Aankondiging! 📣
Ik heb de eer om vrijdagavond 21 juni vanaf 17:30 te gast te zijn bij de talkshow Nedinscoplein van Omroep Venlo samen met Luca van Wersch en Jos Hol, beiden deelnemer aan Silent Scream: boek en reizende tentoonstelling over seksueel misbruik. Onder leiding van de altijd inspirerende Frans Pollux, die mij in het verleden vaker heeft geïnterviewd, zullen we dieper ingaan op de verhalen en ervaringen achter dit belangrijke project.
Ons gesprek staat in het teken van de mini-exposities Silent Scream die binnenkort te zien zijn in de politiebureaus van Venlo en Roermond. Hierover werd bovendien Lei Seuren geïnterviewd. De officiële opening vindt plaats op woensdag 26 juni om 10:00 uur in politiebureau Venlo. De politie Limburg omarmt deze expositie, omdat het belangrijk is om aandacht te vragen voor zowel slachtoffers als daders van seksueel geweld. Dit thema speelt een grote rol in onze maatschappij en het is cruciaal dat we erover praten, bovendien komt er per 1 juli een nieuwe zedenwet.

Doneren kan overigens nog steeds via Boek Silent Scream

Mis deze aflevering van Nedinscoplein niet en hoor meer over de betekenis van Silent Scream. Ik kijk ernaar uit!

 

1706, 2024

Dankjewel Provincie Limburg!

juni 17th, 2024|0 Reacties

Hartelijk dank Provincie Limburg voor de financiële steun aan boek Silent Scream.

Geef gul! Via deze link Boek Silent Scream.

Elke euro extra maakt het mogelijk om de oplage te verhogen van 750 naar 1000 stuks. Alle deelnemers en alle geweldige mensen die mij tot nu toe belangeloos met raad en daad bijstaan ontvangen dan een gratis boek. Met jullie steun kan ik bovendien de hard werkende mensen die zich vrijwillig inzetten voor dit project financieel belonen. Hun inzet verdient alle ondersteuning die we kunnen bieden.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de website silentscream.nl waar ná de release van het boek het project Silent Scream verder gaat. Ook dit kost geld. Op deze website worden in de toekomst indringende verhalen en krachtige foto’s gedeeld van slachtoffers, plegers, familieleden en deskundigen op het gebied van seksueel misbruik. Het doel blijft om deze ongehoorde stemmen een platform te bieden en bewustwording te creëren over de impact van seksueel misbruik.

De stand na 32 dagen crowdfunden:
135% (doelbedrag was € 15.000), 253 donateurs en nog 13 dagen te gaan. Vriendenloterijfonds, het CultuurfondsLimburg en Provincie Limburg steunen Silent Scream. Al vóór de start van de crowdfundcampagne hebben Fonds ZOZ en Grensverleggers deBuren als eerste hun financiële steun toegezegd.

Mijn eigen bijdrage bestaat uit heel veel werk-/reisuren, tijd, aandacht en liefde. Jullie kunnen me helpen door een donatie te doen op Voordekunst. Je helpt me ook door dit project te delen op jouw sociale media en mensen te vertellen over Silent Scream. Heb je tips? Dan hoor ik die natuurlijk graag (ook voor bedrijven).

Dank aan allen! Samen staan we sterk!

1606, 2024

Vaderdag

juni 16th, 2024|2s Reacties

Deze foto/selfie nam ik ongeveer een week voor het overlijden van mijn vader. Per ongeluk zoomde ik in, maar nu is deze foto mijn wallpaper op de computer. Elke keer als ik de computer aanzet, kijk ik in zijn ogen en voelt het alsof ik in de spiegel kijk. Dankzij mijn jarenlange werk aan Silent Scream besef ik des te meer hoe bijzonder mijn vader was en hoe diep onze wederzijdse liefde ging.
#vaderdag #silentscream 

 

1406, 2024

Even iets anders

juni 14th, 2024|0 Reacties

Even iets heel anders dan stemmen werven voor publieksprijzen of crowdfunden. Maar doneren en/of delen van de link mag nog steeds, hoor. Voor realisatie van boek en reizende expositie Silent Scream.
Geef gul! Via deze link: Boek Silent Scream

1306, 2024

Maak Silent Scream nóg mooier!

juni 13th, 2024|0 Reacties

Doneer vandaag nog via voordekunst.nl: Boek Silent Scream Delen van de link is fijn.
Dankzij jullie steun is het doelbedrag voor de crowdfundcampagne op voordekunst.nl behaald. Hierdoor ben ik bijna zover dat het boek Silent Scream vormgegeven en gepubliceerd kan worden, iets waar we met z’n allen ontzettend naar uitkijken. Jullie hulp betekent veel voor mij, maar we zijn nog niet klaar!
Dit project kan namelijk nóg mooier worden. Extra donaties gaan naar fantastische vrijwilligers die helpen met het schrijven en redigeren van de teksten. Deze noeste werkers hebben hun tijd en kennis belangeloos ingezet en ik wil ze graag belonen voor hun harde werk.
Met meer geld kan bovendien een website worden gebouwd die aansluit op het boek. Op deze manier kan Silent Scream online worden voortgezet zodat ná publicatie van het boek ongehoorde stemmen gehoord blijven worden. Deze website zal een platform bieden voor nieuwe verhalen, foto’s, voorlichting, discussies en bijdragen van slachtoffers, plegers, familieleden en deskundigen op het gebied van seksueel misbruik.
Elke extra donatie, hoe klein ook, helpt om Silent Scream naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen zorgen dat het een succes wordt dat helpt het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik te doorbreken.
Dank jullie wel!

 

Ga naar de bovenkant