Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
2209, 2022

Emo-koker

september 22nd, 2022|0 Reacties

Zelfportret ‘The wasteful housewife’. Ik heb ontdekt dat ik geen emo-eter, maar een emo-koker ben. Mijn omgeving vaart wel bij al mijn gemoedsstemmingen, want een mens moet immers eten. Deze foto is overigens gewoon bij mij te koop. Maak me blij! Breng me tot het kookpunt! Mail naar: info@hjimvangasteren.eu

Zelfportret ‘The Wasteful Housewife’

2009, 2022

De laatste reis van Giel Creuwels

september 20th, 2022|0 Reacties

In 2008 belandde deze – tijdens een Puch-tour in Reuver – spontaan door mij geschoten foto van Giel Creuwels in ’t Gazetje. Hij en ik kenden elkaar niet, maar hij werd op de foto en uiteindelijk op mij geattendeerd door mensen die hem in het krantje hadden zien staan. Hij benaderde mij met de vraag of hij deze foto mocht hebben. Dat mocht. Sinds die tijd zijn we min of meer aan elkaar blijven plakken. Hij bezocht diverse exposities (samen met zijn vrouw Corrie) en gaf me wekelijks complimenten voor mijn werk. De tweede foto hebben we in 2014 geschoten tijdens een live atelier in het Limburgs Museum, Venlo. Met onze pose refereren wij natuurlijk aan zijn Puch en aan onze kennismaking. Hij heeft me verteld dat een afdruk van deze foto in zijn garage hangt. Ik bewonderde hem om zijn vele zelfgebakken vlaaien en andere lekkernijen (te zien op sociale media), maar vooral om zijn moed. Hij was geruime tijd ziek en heeft lang optimistisch hiertegen geknokt. Vorige week is hij aan zijn laatste reis begonnen. Dat doet me verdriet. Ik zal hem missen. Zijn lieve familie wens ik veel sterkte.

 

1909, 2022

ICONS – William Rutten, Museum Hilversum

september 19th, 2022|0 Reacties

De tentoonstelling ICONS van William Rutten bij Museum Hilversum wordt met drie weken verlengd tot en met 9 oktober 2022.
Gisteren werden elf door het publiek gekozen nieuwe Icons onthuld: Phil Collins, Barry Gibb, Bruce Springsteen, Willeke Alberti, Frank Boeijen, Keith Richards, Barbra Streisand, Ariana Grande, Whitney Houston, Bennie Jolink en Till van Rammstein.
William Rutten werd gisteren verrast met een Award tijdens de onthulling van deze elf nieuwe iconen. Met 20.000 bezoekers is ICONS de best bezochte expositie van Museum Hilversum. Uit handen van Het-Goede-Doel-bandleden Henk Temming Toni Peroni, René Meister ontving William hiervoor de ICONS Award, omdat zij mede aan de wieg stonden van Williams carrière. En dat maakte volgens hem de cirkel prachtig rond!
Quote William Rutten: ‘Die ICON award is er dankzij jullie allemaal, ik draag hem bij deze aan jullie op, dank voor jullie komst allemaal!’

 

309, 2022

Sandwich

september 3rd, 2022|0 Reacties

Mijn fotodocumentaire ‘Een kijkje in de keuken van (sandwichshop) Sal Meyer’ ligt -zeer toepasselijk- gesandwicht tussen de boeken van Ed van der Elsken en Leonard Freed in de museumwinkel van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. Het is te koop! Niet alleen daar, maar ook rechtstreeks bij mij, in de beperkte oplage van tien stuks, dus elk boek is vrij uniek. Mail voor details: info@hjimvangasteren.eu Dit weekend de laatste kans om de tentoonstelling EVERY PICTURE TELLS A STORY (waar ook mijn werk te zien is) te bezoeken.


109, 2022

Hommage aan Geert Stadeus (Snoecks)

september 1st, 2022|0 Reacties

Hommage aan Geert Stadeus met de tentoonstelling SANDWICHED door Bartholomeus Ramakers in het CAS en onder de Nieuwe Gaanderijen in Oostende. Schepen van Cultuur Bart Plasschaert deed het openingswoord, waarna een aantal mensen hun herinneringen aan Geert met ons deelden.
Eind november 2021 overleed hoofdredacteur Geert van Snoecks aan de gevolgens van een fietsongeluk (https://nos.nl/…/2409810-snoecks-almanak-verdwijnt-na…). De tentoonstelling SANDWICHED loopt nog tot 25 september, en je kan je nog inschrijven voor de gegidste wandeling op 17 september om 15u, die vertrekt aan CAS, Musinstraat 19 in Oostende.
De wandeling voert langs de Nieuwe Gaanderijen en Brasserie Du Parc naar Galerie Papillon, Madridstraat 2, waar je een glas aangeboden krijgt. Inschrijven voor 12 september op bart@bartramakers.com
3108, 2022

Lieve bakker Hay Rongen is niet meer

augustus 31st, 2022|0 Reacties

Lieve bakker Hay Rongen is niet meer. Daags voor zijn overlijden appte hij me dat we een bijzondere band hadden. Ik kan dat beamen. Hij was een speciale man met een groot hart voor anderen, voor mij, voor kunstenaars. Ik heb veel aan hem te danken en zal hem nooit vergeten. Dankbaar dat we elkaar hebben gekend. Dankbaar dat we afscheid van elkaar hebben kunnen nemen. Verdrietig maar vol begrip voor zijn beslissing, nadat hij te horen had gekregen ongeneeslijk ziek te zijn. Sterkte familie van Hay. Rust zacht LH. Jouw LL.

 

2508, 2022

Aanbieding: Vakantiegeld

augustus 25th, 2022|0 Reacties

Man Ray, zelfportret, fine art print opgeplakt op pvc, zwarte lijst, passe-partout van zuurvrij museumkarton, ophangsysteem aan achterzijde, museumglas aan voorzijde. Gesigneerd/gedateerd op het passe-partout. Lijstmaat 45×60 cm € 550,00 (speciale prijs, normaal € 850,00).
Als hardwerkende ZZP’er ‘krijg’ ik geen vakantiegeld. Heeft iemand iets over? Je krijgt er iets waardevols voor terug.
Mocht je belangstelling hebben voor deze of een ander zelfportret in dezelfde afmeting/uitvoering, laat het gerust weten: info@hjimvangasteren.eu
P.S. Mijn ‘Man Ray’ werd genomineerd bij de 13th Annual Black & White Spider Awards, categorie Fine Art

 

 

2008, 2022

Vier je tieten – of niet…

augustus 20th, 2022|0 Reacties

‘Vier je tieten of vier ze niet, maar laat je niet wijsmaken dat die keuze heldhaftig is’, aldus Haro Kraak in ‘De Volkskrant’ van 20 augustus 2022 naar aanleiding van de blote-borsten-cover van Linda magazine.

Klik op afbeelding voor beter leesbare versie.

 

408, 2022

Museum W, Weert

augustus 4th, 2022|1 Reactie

Gisteren bezocht ik Museum W in Weert om even naar mijn zelfportret van Maria Magdalena te kijken. Van tevoren trad ik binnen in de wondere wereld van Studio Job… Een dikke vette aanrader! Het is fenomenaal hoe hij zijn creatieve brein weet in te zetten en zijn gedachten kan (laten) omzetten in verrassend resultaat. Een inspiratiebron en een lust voor het oog.

 

1207, 2022

RTV Noord-Holland Culture Club over: ‘Every picture tells a story’

juli 12th, 2022|0 Reacties

Mijn werk maakt deel uit van de indrukwekkende tentoonstelling ‘Every picture tells a story’ in het Joods Museum, Nieuwe Amstelstraat 1 in Amsterdam tot 4 september 2022.
In de tentoonstelling zijn foto’s te zien van meer dan 40 fotografen: Yair Aa, Emmy Andriesse, Taco Anema, Janneke Aronson, Maria Austria, Paul Babeliowsky, Ania Bien, Paul Blanca, Julie Blik, Diana Blok, Appie Bood, Marrie Bot, Frédéric Brenner, Rudolf Werner Breslauer, Jan Cremer, Willem Diepraam, Leo Divendal, Ed van der Elsken, Ruud van Empel, Nathalie Ezendam Keller, Leonard Freed, Henriëtte van Gasteren, Bram van Gelderen, Ilan Harel, Jeroen Hofman, Henk Jonker, Vardi Kahana, Boris Kowadlo, Philip Mechanicus, Bert Nienhuis, Helly Oestreicher, Sem Presser, Ralph Prins, Pauline Prior, Jan Theun van Rees, Arthur Rothstein, Emmy Scheele, Han Singels, Wolf Suschitzky, Venus Veldhoen, Roman Vishniac, Orna Wertman, Jenny Wesly, Annemie Wolff, Krystyna Ziach en Esther Zilversmit. 

Hier zie je een interview met Bernadette van Woerkom, Conservator Fotografie: 100 jaar joods leven in Nederland

 

 

1007, 2022

Loterij. Grijp je (100%-win-)kans!

juli 10th, 2022|0 Reacties

Doe je weer mee? Voor 100 euro koop je een ‘lot’ en win je een gesigneerd zelfportret naar keuze. Afmeting ca. 20×30 cm. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een uniek gesigneerd 40×30 cm koffietafelfotoboek met daarin mijn complete serie ‘Faded Glory’ (vierentwintig zelfportretten over verval van het lichaam in analogie met planten).

Specificatie:
Koffietafelfotoboek Professional Line 40 x 30 cm, binnenkant: portrait/silk fotopapier, vlakliggend, 26 pagina’s.
Cover: Acrylglas plus lederlook, bedekt oppervlak: lederlook wit. Gepresenteerd in een witte lederlook cadeaubox. Hier een link naar de PREVIEW (in het echt natuurlijk veel groter en mooier).

Zodra er vijftien foto’s – in dit geval loten – zijn verkocht, start de verloting. Voel je vrij om meer dan één keer deel te nemen.

Een impressie van de serie vind je HIER

Wat gebeurt als er geen 15 loten worden verkocht?
Daarvan ga ik niet uit, want jullie hebben met z’n allen in het verleden regelmatig bewezen mij als kunstenaar en mens te steunen. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan krijg je de keuze of je het gesigneerde vintage zelfportret van 100 euro behoudt, of dat je afziet van het aanbod en het geld krijgt terugbetaald. (Erewoord.)

Verzoek om meer info of bericht van deelname aan: info@hjimvangasteren.eu

 

707, 2022

Loterij! Tweede ronde. Weer 100% winkans.

juli 7th, 2022|0 Reacties

Voor 100 euro koop je een ‘lot’ en win je een gesigneerd vintage zelfportret (indien mogelijk naar keuze, ik heb natuurlijk niet van alle foto’s een vintage exemplaar, maar daar komen we vast wel uit). Afmeting ca. 20×30 cm. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een uniek gesigneerd 40×30 cm boek met daarin mijn complete serie ‘Faded Glory’ (vierentwintig zelfportretten over verval van het lichaam in analogie met planten).

Specificatie:
Fotoboek Professional Line 40 x 30 cm, binnenkant: portrait/silk fotopapier, vlakliggend, 26 pagina’s.
Cover: Acrylglas plus lederlook, bedekt oppervlak: lederlook wit. Gepresenteerd in een witte lederlook cadeaubox. Hier een link naar de PREVIEW (in het echt natuurlijk veel groter en mooier).

Zodra er vijftien foto’s – in dit geval loten – zijn verkocht, start de verloting. Voel je vrij om meer dan één keer deel te nemen.

Een impressie van de serie vind je HIER

Met deze crowdfundingactie wil ik de tweede fase orthodontie financieren.

Wat gebeurt als er geen 15 loten worden verkocht?
Daarvan ga ik niet uit, want jullie hebben met z’n allen in het verleden regelmatig bewezen mij als kunstenaar en mens te steunen. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan krijg je de keuze of je het gesigneerde vintage zelfportret van 100 euro behoudt, of dat je afziet van het aanbod en het geld krijgt terugbetaald. (Erewoord.)

Meer info of bericht van deelname aan: info@hjimvangasteren.eu


 

607, 2022

100% winkans! Crowdfunding fase twee

juli 6th, 2022|0 Reacties

Eind 2021 ben ik gestart met correctie van mijn tanden d.m.v. een beugel. Dankzij jullie support via crowdfunding (loterij) kon ik de eerste fase betalen. Nu blijkt dat een tweede fase nodig is, doe ik weer een beroep op jullie. Het gaat niet zozeer om schoonheid als wel behoud van mijn gebit.

Voor 100 euro koop je een ‘lot’ en win je een gesigneerd vintage zelfportret (indien mogelijk naar keuze, ik  heb natuurlijk niet van alle foto’s een vintage exemplaar, maar daar komen we vast wel uit). Afmeting ca. 20×30 cm. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een uniek gesigneerd reuzegroot boek met daarin mijn complete serie FADED GLORY (vierentwintig zelfportretten).

Zodra er vijftien foto’s – in dit geval loten – zijn verkocht, start de verloting. Voel je vrij om meer dan één keer deel te nemen.

Specificatie:

Fotoboek Professional Line 40 x 30 cm, binnenkant: portrait/silk fotopapier, 26 pagina’s.
Cover: Acrylglas plus lederlook, bedekt oppervlak: lederlook wit. Gepresenteerd in een witte lederlook cadeaubox. Hier een link naar de preview: FADED GLORY (in het echt natuurlijk veel groter en mooier).

Wat maakt dit boek extra uniek?

Ken je dat? Je leest een tekst honderdduizend keer voor die naar de drukker gaat. Het boek komt binnen, je slaat het open en binnen één seconde valt je oog op een schrijffout. Dat overkwam mij dus. Ik heb keurig langs een liniaal de fout doorgestreept en het woord met pen herschreven. Dat overkomt me bij dit boek niet meer! Vandaar ‘extra uniek’.

Wat gebeurt als er geen 15 loten worden verkocht?

Daarvan ga ik niet uit, want jullie hebben met z’n allen in het verleden regelmatig bewezen mij als kunstenaar en mens te steunen. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan krijg je de keuze of je het gesigneerde vintage zelfportret van 100 euro behoudt, of dat je afziet van het aanbod en het geld krijgt terugbetaald. (Erewoord.)

Meer info of bericht van deelname aan: info@hjimvangasteren.eu

 

207, 2022

Mice balls

juli 2nd, 2022|0 Reacties

Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘Mice balls’ 2009 uit de serie ‘Domestic Goddess’, beeldmaat 18,5×12,3 cm, afgedrukt in 2011 op Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme. Prijs: € 40,00 inc verzending binnen Nederland.

In deze serie spot ik met de ouderwetse huisvrouw, die ik bij tijd en wijle stiekem ben. Ik ben dol op koken (en eten) en lees als ik niet kan slapen recepten. Een kookboek is voor mij hetzelfde als een leesboek dat ik van voor tot achter lees. De muizen op deze foto had ik geleend bij de dierenspeciaalzaak op de hoek. Ze waren gedoemd tot slangenvoer. Toen ik er eentje aan zijn staart vasthield om dit zelfportret te maken, klom hij telkens langs zijn eigen staart omhoog om in mijn vinger te bijten. De foto werd ooit groot afgedrukt voor een expositie. Daarop zag ik pas dat ik een bloeddruppeltje aan mijn vinger had. Na de fotoshoot heb ik ze teruggebracht naar de winkel. Oops… nu heb ik verraden dat ze niet echt door de gehaktmolen werden gedraaid.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu

 

2606, 2022

Home alone

juni 26th, 2022|0 Reacties

Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘Home alone’, 2007 beeldmaat 21,5×13 cm, afgedrukt op glanzend Kodak Royal Digital Paper. Prijs: € 50,00 inc verzending binnen Nederland. Da’s pas echt vintage in mijn geval! In 2007 werkte ik met een Nikon D70s die ik had laten meebrengen uit Japan. Mijn apparatuur was zeer beperkt, maar ik vond het net als nu nog een sport om te werken met beperkte middelen. Niet alleen wat apparatuur betreft, maar ook attributen. Dit zelfportret komt uit een serie en het is het enige wat ik in kleur heb gelaten. De andere uit de serie werden zwartwit.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu

 

Home alone

 

2406, 2022

Puppet theatre

juni 24th, 2022|0 Reacties

Vintagekoopje!

Geen idee met hoeveel sterren ik mijn zelfportretten moet bedekken, wil ik ze mogen laten zien op sociale media. ‘Banquet’ werd ondanks de door mij aangebrachte censuur-sterren schuldig bevonden. 

Vandaag als vintagekoopje ‘Puppet theatre’ uit 2010. Beeldmaat 12,5×19 cm. Afgedrukt op mat fotopapier. Op achterzijde gesigneerd en gedateerd. Prijs: € 40,00 inc verzending binnen Nederland. Mijn zelfportretten vormen tesamen mijn dagboek. Op dit zelfportret zie je de commode uit mijn babykamer van vroeger, die mijn vader en moeder hebben aangeschaft voor mijn oudere broer. Toen ik zwanger was van mijn oudste heb ik deze geschilderd en vervolgens voor alle drie mijn kinderen gebruikt. Links in beeld de schommel van de kinderen. Op mijn niet-opgemaakte hoofd een masker dat mijn zoon op school had geknutseld. Op de commode een aantal babypoppen. Sommige van mij van vroeger, andere van mijn dochters. Op mijn buik een snee van een operatie. De commode heb ik in de tuin gezet, zodat deze zou vervallen. Onbedoeld werd deze daardoor bruikbaar voor mijn fotografie. Naar de achterliggende gedachte van deze foto mag je raden. Wie weet vertel ik het je ooit.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu


Ga naar de bovenkant