Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de gerenommeerde kunstenares HJIMvanGASTEREN, presenteert Galerie Jabelle een bijzondere tentoonstelling die behalve haar verjaardag ook de indrukwekkende carrière en het veelzijdige werk van Henriëtte viert. De tentoonstelling wordt officieel geopend op 7 september 2024 om 16.30 uur door Claudia Cappetti (Claudia is healer met gebruik van klankschalen) en partner Erik Mesie (zanger Toontje Lager) – beiden bevriend met Henriëtte en haar partner Henk Temming – en loopt tot 7 oktober 2024. Naast de tentoonstelling organiseert Galerie Jabelle een unieke selfie-wedstrijd die iedereen uitnodigt om hun eigen visie op leeftijd en veroudering vast te leggen met als thema: ‘De spiegel van de tijd’.
Inzendingen kunnen worden gemaild naar galerie@jabelle.nl of worden geplaatst op de fb-tijdlijn van dit event.
Een deskundige jury, bestaande uit Henriëtte zelf en een panel van kunstexperts, zal de inzendingen beoordelen. Inzenders worden uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling en maken kans op fantastische prijzen, waaronder een prominente plaatsing van hun selfie in de tentoonstelling. (N.b. er zijn lekkere drankjes en hapjes tijdens de opening 😉 .)
Publieksprijs: er kan worden gestemd tijdens een bezoek aan de galerie. De maker van de selfie met de meeste stemmen wint de publieksprijs. En – het houdt nog niet op! – degenen die hun stem uitbrengen maken óók kans op een prijs. Uitslag op 5 oktober tijdens de finissage van de expo.
Thema selfie-wedstrijd: ‘De spiegel van de tijd’.
De wedstrijd moedigt deelnemers aan om hun eigen creatieve interpretatie van leeftijd en veroudering te delen onder de volgende thema’s:
1. Vergrijzing en samenleving: Reflecteer op de vergrijzing van de maatschappij. Wat betekent het om ouder te worden in de huidige tijd? Welke uitdagingen en kansen zie jij?
2. De schittering van grijs: Leg de schoonheid en wijsheid van ouder worden vast. Laat zien hoe grijs haar, rimpels en levenservaring een uniek verhaal vertellen.
3. De tijdloze ziel: Fotografeer jezelf op een manier die jouw tijdloze essentie en innerlijke jeugd vastlegt, ongeacht je fysieke leeftijd.
4. Familiebanden: Breng generaties samen in één foto. Laat zien hoe verschillende leeftijden binnen een familie met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden.
5. Toekomstvisie: Beeld jouw toekomstbeeld uit. Hoe zie jij jezelf over tien, twintig of zelfs dertig jaar? Wat hoop je te bereiken en hoe wil je herinnerd worden?
6. Levenslessen: Deel een selfie met een voorwerp, plek of persoon die een belangrijke levensles voor jou vertegenwoordigt. Hoe heeft deze ervaring jou gevormd?
Meer informatie: www.jabelle.nl

Time travel (zelfportret)

 

 

✨ “Een selfie maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Laat je gevoel spreken en denk er niet te veel over na. En weet je wat? Een zelfportret hoeft niet altijd je gezicht te laten zien. Een hand, een voet, een rug… het kan allemaal! Of het nu alleen is, met iemand jonger of ouder, alles is mogelijk. En als duckfaces jouw ding zijn, go for it! Het is jouw feestje, dus leef je uit! (Oké, misschien een beetje ook mijn feestje 😉)” 📸🎉

Bond (zelfportret)