Lilith exposeert: Bunny on the road

In 2017 waren vier series zelfportretten van Lilith gedurende vier maanden bij CODA museum in Apeldoorn te zien.

‘Bunny in the tub’, zelfportret uit haar serie ‘A house is not a home’ gaat op reis van Apeldoorn naar Hotel Trusten in Willemstad met medeneming van een aantal bekende en onbekende werken.

Humoristische of absurde ensceneringen, provocerend naakt en emotionele, soms pijnlijke, zelfportretten. Lilith, pseudoniem van HJIMvanGasteren (Sevenum, 1964), fotografeert zichzelf om zo thema’s als vrijheid, identiteit en gelijkheid te onderzoeken. Wie is zij? Wie is zij in relatie tot anderen en haar omgeving? In een zoektocht naar ultieme kwetsbaarheid geeft zij zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot. Tegelijkertijd blijft de vraag bestaan of het beeld dat de beschouwer van haar heeft ook overeenkomt met de werkelijkheid.

Lilith vertelt over haar leven met woorden en gefotografeerde zelfportretten. Op de eerste plaats voor zichzelf, want al haar foto’s bij elkaar vormen haar dagboek en op de tweede plaats om mensen na te laten denken over zaken die vanzelfsprekend lijken maar het vaak niet zijn.

In 2017 won zij de publieksprijs bij de Picassowedstrijd van AVROTROS met haar zelfportret ‘From blue to white’. Deze werd aan haar uitgereikt door Jeroen Krabbé. Het winnend zelfportret wordt t/m 9 juli 2017 geëxposeerd bij Van Abbemuseum in Eindhoven en tevens bij Hotel Trusten.

Opening van de expositie ‘Bunny on the road’ op zondag 18 juni 2017 om 15.00 uur bij Hotel Trusten, Voorstraat 47, 4797 BE Willemstad