Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘Doing the laundry’, 2007  (wederom een klassieker) in diverse afmetingen o.a. 20×30 cm en kleiner. Afgedrukt op glanzend fotopapier. Prijs: € 65,00/stuk inc verzending (voor afm. 20×30 cm) binnen Nederland. Prijs kleiner formaat 45 euro/stuk inc verzending binnen Nederland.

Dit zelfportret maakte ik op een dag met wisselvallig weer. Ik had de camera handmatig ingesteld op zonlicht, ging hangen aan de balustrade en toen… verdween de zon. Weet je dat het best veel pijn doet in de knieholten als je lang hangt? Na een tijd besloot ik de camera-instelling aan te passen en klom van de stang af. Je raadt het vast al. Daar kwam de zon weer tevoorschijn! Ik ging opnieuw hangen en had twee seconden om na een druk op de knop van de afstandsbediening een pose aan te nemen. Topsport! Wel tof als dingen/foto’s lukken. Ik heb eens gehoord dat na het overlijden van een (bekende) fotograaf slechts één foto in het collectief geheugen blijft hangen. Vaak denk ik dat het in mijn geval ‘Doing the laundry’ uit 2007 zal zijn. Waar ben ik sinds die tijd eigenlijk mee bezig dan? 😉 Deze foto behoort tot de collectie van museum Van Bommel van Dam, Venlo. Het eerste museum dat vertrouwen in mijn werk en mij toonde door zelfportretten aan te kopen. Je kunt overigens altijd bij me informeren naar maten en prijzen van zelfportretten in museumkwaliteit b.v. Diasec of ingelijst.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu