Dit zei ik tegen Krissi toen we een van de twee plegers tegenkwamen tijdens haar verhuizing uit de voorheen zo prettige studentenflat. Soms vertel ik dat we hem tegenkwamen. Men reageert algauw: ‘Ik zou dit, ik zou dat gedaan hebben.’ Veel mensen weten precies wat ze als moeder/ouder op dat moment gedaan zouden hebben. Makkelijk gezegd. Wat kun je? Wat doe je? Hoe functioneren hersenen en lichaam op zo’n moment? Wat is goed? Wat is fout? Wat is het beste voor mijn kind?

Én: hoe herken je een verkrachter?

De ruim zestig verhalen in het boek Silent Scream stemmen tot nadenken. Ik ben dankbaar voor het enorme vertrouwen van alle mensen die samen met mij hun ongehoorde stemmen laten horen.

Doneer op voordekunst zodat het boek kan verschijnen, hier is de link: voordekunst Silent Scream.

Krissi en ik