Volgende week, vanaf zaterdag 26 september, start een nieuwe expositie. Kunsthuis De Bakkerij toont multimedia kunst van Henriëtte van Gasteren (Lilith) en houtsculpturen van Piet Siebers.

Henriëtte van Gasteren fotografeert zichzelf om zo thema’s als vrijheid, identiteit en gelijkheid te onderzoeken. Humoristische of absurde ensceneringen, provocerend naakt en emotionele, soms pijnlijke, zelfportretten. Haar werk moet in de nieuwe media vaak gecensureerd worden. In 2014 werden zelfs haar foto’s geweigerd in het Limburgs Museum in Venlo. In kunsthuis De Bakkerij kan Henriëtte zich volledig ongecensureerd blootgeven.
Piet Siebers maakt houtsculpturen. Zijn uitgangspunt en inspiratie is meestal de mens met al zijn “hebben en houden”. Hij maakt werken die zeer fijn gedetailleerd zijn maar ook grove abstracte beelden. Groot en klein, klassiek en modern. Hij werkt voornamelijk met eikenhout. In principe gaat hij eerst met de kettingzaag aan het werk, daarna met beitel en mes. Kunst is voor hem vrijheid en actie. Hout leeft! In de voortuin van kunsthuis De Bakkerij staat een levensgrote houten sculptuur te pronken.
1,5 meter ontmoeting en boekpresentatie
Henriëtte van Gasteren presenteert in het weekend van 26 en 27 september haar nieuwe boek HJIM – Greatest Hits. Tussen 13:00 en 17:00 uur is ze zelf aanwezig voor een 1,5 meter ontmoeting en een signeersessie van haar boeken. Op zondag 27 september geeft ook Piet Siebers acte de présence voor een 1,5 meter ontmoeting tussen 13:00 en 17:00 uur. Welkom!
Voor afbeeldingen van werk, meer informatie over deze expositie en boekpresentatie: ga naar onze website.
Met vriendelijke groet,
De Bakkerij, kunsthuis, Claus en Ellen Burgers, 0485 340074
Henriëtte van Gasteren
website Henriëtte https://hjimvangasteren.eu