Gesigneerd zelfportret – fine art print – in witte houten lijst, afm. 15×15 cm, prijs € 150,00 inc verzending binnen Nederland.

Dit jaar geen kerst met familie/vrienden zoals we zijn gewend. Mijn familie en ik zitten in hetzelfde schuitje als de meesten van jullie. Mijn (oudste) dochter en schoonzoon kunnen niet overkomen uit het buitenland. De laatste keer dat ik haar zag, was bij de uitvaart van mijn vader op 1 juli 2020. Mijn schoonzoon heb ik het afgelopen jaar helemaal niet gezien.

Dit jaar herinnert de viering van de geboorte van Jezus me nog nadrukkelijker aan het moederschap. Het is logisch dat kinderen uitvliegen, ook al is dat soms heel ver weg. Vanaf de dag dat ik zwanger was van mijn oudste van drie kinderen, was ik me daarvan bewust. Vanaf het moment dat ik startte met mijn zelfportretfotografie kwam het moederschap aan bod. Nu, door alle coronatoestanden doet het moederschap, het gemis van mijn kinderen, zelfs pijn.

In aanloop naar dit vreemde kerstfeest bied ik een aantal zelfportretten te koop aan. Ze hebben stuk voor stuk met het ouderschap te maken. Omdat ik nu eenmaal vrouw en moeder ben én zelf op de foto sta, is het moederschap nadrukkelijker aanwezig dan het vaderschap. Zonder bijbedoeling. Alhoewel ik als alleenstaande ouder natuurlijk het moeder- alsook vaderschap op me heb genomen.

Kortom, vrouw of man, het maakt niet uit, mail bij interesse in aankoop van dit zelfportret of andere fine art prints naar info@hjimvangasteren.eu