Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘From blue to white, 2010′, beeldmaat ca. 12×18,5 cm, afgedrukt op Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme. Prijs: € 30,00 inc verzending binnen Nederland.

Een goede vriend, inmiddels overleden, zei ooit: ‘Kijk eens naar het werk van Picasso.’ Ik sloeg een groot boek open en stuitte op zijn Strijkster uit de Blauwe Periode. Ik sloeg het boek dicht en ben meteen deze foto gaan maken met natuurlijk licht. Het strijkijzer stond op de kast. Een ‘erfstuk’. De kinderen kwamen uit school en ik riep: ‘Ben nog heel even bezig, het licht verdwijnt zo.’ Ze bleven op de drempel staan en keken toe hoe ik me in allerlei bochten wrong. In 2017 stuurde ik dit zelfportret naar de wedstrijd ‘Krabbé zoekt Picasso’ van AvroTros. Het behoorde toen al tot de collectie van Museum Van Bommel van Dam in Venlo. Uiteindelijk behoorde het tot de Jury Top Drie en won het de publieksprijs (mede dankzij velen van jullie die voor me hebben gestemd). Dankzij de prijs (een cultuurreis) heb ik in Barcelona een deel van het werk van Picasso in het echt kunnen zien.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu