Vanmorgen werd ik geraakt. Waardoor? Iemand kocht een van mijn zelfportretten en vertelde waarom ze juist voor deze foto koos. Haar verhaal emotioneerde me. Zo gaat dat vaak. Mijn werk bestaat niet uit zoete broodjes en daarvoor ben ik dankbaar.

Ooit kocht een man, vader van vijf dochters, mijn zelfportret ‘Banquet’ (liggend op tafel met varkenshoofd naast me) ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw, de moeder van zijn dochters. Dat zelfportret representeerde voor hem hoe zijn liefste in de wereld had gestaan, hoe zij dacht over de positie van de vrouw in de hedendaagse maatschappij.
Mijn zelfportret ‘La Penitente’ (naakt knielend in de sneeuw) werd gekocht door een vrouw. Ze had haar man verloren en een tijd daarna te horen gekregen dat ze ziek was. Op deze foto lijkt de besneeuwde haag achter mij op vleugels. Ze noemde mij dan ook haar beschermengel. Deze taak heb ik een aantal jaren op me mogen nemen. Mijn zelfportret of beter gezegd ik heb haar mogen begeleiden tot aan haar overlijden.
In het Zuyderland ziekenhuis Heerlen hangt mijn zelfportret ‘Side table’ (voorover gebogen staande in de tuin met theepot op mijn bips) op de afdeling opname. Als vrolijke afleiding.

Mensen putten kracht uit mijn werk. Omgekeerd steunen jullie mij regelmatig en maken jullie mij sterk. Dat kan vandaag weer door een zelfportret tegen een scherpe prijs te bestellen. € 550,– per ingelijst zelfportret inclusief verzending/bezorging binnen Nederland. Dat betekent € 300,– korting! Nu galerieën en musea weer open zijn, kan ik eindelijk werk laten zien en hopelijk verkopen. De lijstenmaker staat in de startblokken om twintig zelfportretten voor me in te lijsten. Fine art prints opgeplakt op pvc, zwarte lijsten, passe-partouts van zuurvrij museumkarton, ophangsysteem aan achterzijde, museumglas aan voorzijde. Gesigneerd/gedateerd op het passe-partout. Beeldmaat ca. 30×45 cm, lijstmaat ca. 45×60 cm.

Ook voor kunstenaars geldt: ondernemen = risico nemen. Help je me bij deze investering? Koop je er meer dan één, dan ontvang je nog eens € 50,– extra korting op het totale aankoopbedrag.
Deze aanbieding is tijdelijk. Maak jouw keuze uit de hier getoonde foto’s. Mail voor info/bestelling naar: info@hjimvangasteren.eu