Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘Mice balls’ 2009 uit de serie ‘Domestic Goddess’, beeldmaat 18,5×12,3 cm, afgedrukt in 2011 op Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme. Prijs: € 40,00 inc verzending binnen Nederland.

In deze serie spot ik met de ouderwetse huisvrouw, die ik bij tijd en wijle stiekem ben. Ik ben dol op koken (en eten) en lees als ik niet kan slapen recepten. Een kookboek is voor mij hetzelfde als een leesboek dat ik van voor tot achter lees. De muizen op deze foto had ik geleend bij de dierenspeciaalzaak op de hoek. Ze waren gedoemd tot slangenvoer. Toen ik er eentje aan zijn staart vasthield om dit zelfportret te maken, klom hij telkens langs zijn eigen staart omhoog om in mijn vinger te bijten. De foto werd ooit groot afgedrukt voor een expositie. Daarop zag ik pas dat ik een bloeddruppeltje aan mijn vinger had. Na de fotoshoot heb ik ze teruggebracht naar de winkel. Oops… nu heb ik verraden dat ze niet echt door de gehaktmolen werden gedraaid.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu