“Alles wat ik níet durf te schrijven vertelt Lilith met haar lichaam. Ze speelt met erotiek en met de dogmatische handboeien van het leven.”
Aldus Esther van der Werf.
DDL-20151104-Schrijven-om-te-helenkl

Quote: “Daarom heb ik waarschijnlijk ook zo’n fascinatie voor het werk van fotokunstenares Lilith uit Reuver. Zij is juist in álles confronterend. Alles wat ik niet opschrijf, vertelt zij met haar lichaam. Ze heeft lak aan sociale conventies. Ze is schaamte- en grenzeloos. Ze speelt met erotiek, maar ook met de dogmatische handboeien van het leven. Neem die foto waar ze een muis wil verorberen. Voor mij is dat de symbolisch les dat er van alles op je bordje kan komen, en dat je soms buiten je comfortzone moet treden. Dat je dat vieze hapje eet, om verder te komen in het leven. Ik bewonder haar. Tegelijkertijd ervaar ik dat ik het zelf niet zo zou kunnen: mensen op die directe manier confronteren en shockeren. Ik schrijf liever van  uit zachtheid, vanuit liefde.”