Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, proefafdrukken. Klein en groot.

Vandaag het zelfportret ‘Side table, 2010 beeldmaat 12,4×18,5 cm, afgedrukt op Fuji color crystal archive paper supreme. Voor mijn gevoel een klassieker. Prijs: € 40,00 inc verzending binnen Nederland. Grotere versies behoren tot de collectie van museum Van Bommel van Dam, Venlo en het Zuyderland ziekenhuis, Heerlen. Daar hing/hangt het op de afdeling opname, ter afleiding en vermaak van de wachtende patiënten (denk ik zo).

Terwijl ik dit zelfportret in mijn tuin schoot en op en neer rende tussen positie in het gras en camera met de geblokte theedoek voor mijn blote borsten, – want je weet maar nooit wie toekijkt -, vroeg ik mezelf af waarmee ik eigenlijk bezig was. Dat doe ik wel vaker, terwijl ik mezelf schiet. Eigenlijk ben ik wel blij daarmee, want dit betekent dat ik vanuit mijn intuïtie werk en niet volgens concept. Soms vraagt men: ‘Hoe kom jij aan jouw concepten?’ Ehm…, geen idee, ik doe wat ik voel en omarm wat op mijn pad komt. Bovendien vind ik dat er vaak te veel wordt nagedacht van tevoren, waardoor een idee helemaal kapot gedacht kan worden. Waarmee ik niet wil beweren dat concepten zinloos zijn, helemaal niet. Doorgaans echter wel voor mij. Trouwens, de oplettende kijker ziet dat ik rubberen slippers draag en op mijn tenen sta, zodat mijn benen mijn ‘normale lengte’ lijken te hebben. Ik had geen zin om het gras te maaien van tevoren. Als ik een idee heb, ga ik meteen aan de slag. Waarom ik die slippers draag, zal ik later een keer vertellen.

De komende weken zal ik proefafdrukken uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu

Side table