Vintage koopjes! Door mij goedgekeurde, gesigneerde, testfoto’s. Klein en groot. Vandaag het zelfportret ‘The prodigal daughter, 2010′. beeldmaat ca. 12×18,5 cm. Afgedrukt op Fujifilm Crystal Archive Paper Supreme. Prijs: € 30,00 inc verzending binnen Nederland. Mijn vader en ik op één zelfportret. Een verwijzing naar ‘de verloren zoon’ uit de bijbel. Ik liet hem de foto ooit zien en zei: ‘Je ziet wel mijn onderbroek.’ Dat was namelijk mijn bedoeling, ik moest een beetje snollerig en verloren eruit zien. Mijn vader bekeek de fotoafdruk en antwoordde: ‘Ach, Rembrandt schilderde ook vrouwen’. Hij bedoelde daarmee natuurlijk naakten. Ik hoorde ooit van een nichtje dat mijn vader in het begin erg veel moeite met mijn werk had gehad. Hij heeft me dat nooit gezegd. Ik wist dat desondanks, want zo goed kende ik mijn vader wel. Hij heeft een heel lange weg afgelegd om mij te begrijpen en om zelfs aan mijn zelfportretten mee te werken. Dat is zuivere liefde van een vader voor zijn kind. Zó kostbaar. Gisteren kwam op facebook als herinnering een foto uit de Corona-periode voorbij. Mijn vader in zijn pyjama in bed. In het verzorgingshuis. Armen wijd gespreid. Zó blij om mij eindelijk weer te mogen begroeten. Best heftig om zomaar ineens mee geconfronteerd te worden. Vandaar vandaag ‘The prodigal daughter’ te koop. Hierdoor zijn we opnieuw even met elkaar verbonden.

De komende weken zal ik testfoto’s uit mijn archief te koop aanbieden. Sommige zijn bekend, sommige zelfs prijswinnaars of museumcollectie, andere zijn nog nooit gebruikt/gepubliceerd. Als ik later oud en beroemd (en misschien al dood) ben, dan zijn deze vintage foto’s natuurlijk goud waard. Dus sla je slag en mail me bij interesse: info@hjimvangasteren.eu