Voor wie zal ik een maand exclusief werken?
Dat vroeg ik een tijdje geleden. Ik maak dan een uniek dagboek voor je. Speciaal voor jou maak ik zelfportretten (dus foto’s van mezelf, niet van jou), selfies, foto’s en schrijf teksten. Foto’s met mijn Nikon camera alsook met mijn Lumia telefoon. Van dit dagboek zal slechts één exemplaar verschijnen. De foto’s worden afgedrukt op mooi fotopapier, afm. 13×18 cm. De teksten schrijf ik met de hand. In totaal 200 pagina’s. Het boek wordt vanzelfsprekend gesigneerd.

Hoeveel salaris vraag ik?
Het eerste dagboek maakte ik tegen minimum maandloon en wel een bedrag van € 1.565,40, inc. btw. Inmiddels zijn de maanden september t/m december 2017 vergeven. Zo werk ik gestaag naar het salaris van Jan Modaal toe.

Heb je belangstelling voor het januari-2018-dagboek en wil jij mijn beschermheer voor januari 2018 worden voor een prijs van
€ 2.018,– (inc. btw) dan mail me voor meer details
: info@hjimvangasteren.eu

Lees hieronder de quote uit ‘Het geheime leven van kleuren’ door Kassia St Clair dan begrijp je waarom elk van mijn dagboeken zo bijzonder en onvervangbaar is.
Quote: “Voordat Johannes Gutenberg rond 1440 de boekdrukkunst uitvond, waren boeken voorbehouden aan de edelen, de geestelijkheid en enkele anderen, zoals klerken die moesten kunnen lezen om hun werk te kunnen doen. Boeken waren ook duur. Manuscripten werden met de hand gemaakt – het Latijnse manu betekent ‘hand’, scriptus ‘geschreven’- meestal in opdracht van een machtige beschermheer die er zijn of haar vroomheid en status mee wilde tonen. Elk boek vertegenwoordigde honderden uren werk en was uniek, van de dierenhuiden waarmee de perkamenten bladzijden waren gemaakt en de pigmenten die voor de verluchting werden gebruikt, tot het handschrift van de schrijvers.